11
apr

Het buitenspeelseizoen is begonnen!

Geschreven door Joep Manders.

Beste buren van 't Waterrijk en de Waterkant,

Het buitenspeelseizoen is begonnen, er wordt volop gespeeld op het natuurspeelterrein. De waterspeelplek heeft een enorme aantrekkingskracht en er worden mooie hutten gebouwd.

Gevaarlijke oversteek!

Met de komst van de nieuwe brug is het natuurspeelterrein gemakkelijker te bereiken vanuit onze wijken. Echter de oversteek over de polderweg is een gevaarlijke oversteek. Vanaf het eerste moment dat we met de gemeente om tafel gingen (3 jaar geleden) hebben we om aandacht gevraagd hiervoor. We hebben als bestuur een  aanvraag gedaan voor verkeersremmende maatregelen helaas wil de gemeente hier vooralsnog niet aan meewerken. We blijven hier bij de gemeente op aandringen. Eerder hebben we zelfgemaakte waarschuwingsborden opgehangen, op dit moment zijn echte verkeersborden in bestelling. Op de brug is een afremmende sluis geplaatst, zo'n sluis willen we ook nog op het voetpad plaatsen. Voor de brug zelf is een railing in bestelling. Meer kunnen we op dit moment niet doen: Jullie als ouders maken vanzelfsprekend zelf de afweging of jullie kinderen zelfstandig genoeg zijn om zonder toezicht naar het natuurspeelterrein te gaan.

Zaterdag 13 april en zaterdag 25 mei klusochtenden

Afgelopen week heeft Tonnie Oppers de bestrating rond de brug keurig in orde gemaakt. Zaterdag a.s. (13 april) willen we de bestrating rond de waterspeelplek aanleggen en diverse andere zaken aanpakken. Op 25 mei gaan we een tuinhuis/berging plaatsen om materialen en gereedschap netjes in op te bergen.

Zitmaaimachine

We zijn nog op zoek naar een zitmaaimachine. Heb je nog een oude staan, of ken je iemand die er een kwijt wil tegen een kleine vergoeding? Laat het even weten. ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Bestuur Stichting Natuurspeelterrein Schaijk