23
juni

'Het mooiste is lekker vies worden'

Geschreven door Joep Manders.

SCHAIJK - Kinderopvang De Pioniertjes doet mee aan de eerste Nationale ModderDag. Op vrijdag 28 juni zullen zo’n 45.000 kinderen in Nederland met zand en water spelen. Ook de kinderen van kinderopvang De Pioniertjes mogen deze dag lekker vies worden in de modder.

Nationale Modder Dag is in het buitenland al een begrip en wordt dit jaar voor het eerst in Nederland gehouden. Dit is een initiatief van Stichting Veldwerk Nederland. Ruim 300 kinderdagverblijven, BSO’s, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra uit het hele land meldden zich inmiddels aan, waaronder dus kinderopvang De Pioniertjes. Zeker 45.000 kinderen van ruim 1.200 locaties spelen met zand en water en komen zo in contact met de natuur. In een tijd dat kinderen steeds meer tijd binnen (achter televisie en computer) doorbrengen, ervaren ze op ModderDag het plezier van buiten spelen.

"Wij doen graag mee met ModderDag", vertelt Peggy Gosens van De Pioniertjes. "Het is super leuk om te mogen kliederen met  zand en water en het mooiste is lekker vies worden. We gaan hiervoor naar de natuurspeeltuin aan 't Oliemeulen in Schaijk".