19
feb

Nieuwsbrief februari 2011

Geschreven door Natuurspeelterrein Schaijk.

Schaijk, 19 februari 2011

Beste buurtbewoners,

Eind oktober stuurden wij jullie de eerste nieuwsbrief met de plannen voor het realiseren van een Natuurspeelterrein aan het Oliemeulen op het prachtige terrein aan de rand van onze wijk. We hebben heel veel positieve en enthousiaste reacties op het plan ontvangen. Inmiddels zijn we een aantal stappen verder. In deze tweede nieuwsbrief lees je er alles over.

 

Positief besluit gemeente Landerd

Het heeft even geduurd voordat we jullie het goede nieuws konden brengen. In november heeft de werkgroep een uitgebreid plan van aanpak met een vlekkenplan en een terrein indelingstekening bij de gemeente ingediend. Na een aantal hobbels heeft het college van B&W op 8 februari besloten om een bestemmingsplanwijziging in werking te zetten om de natuurspeeltuin mogelijk te maken.

Heel veel reacties op enquête

Maar liefst 46 mensen van de buurtverenigingen De Waterkant, Het Waterrijk en het woonwagenkampje hebben de moeite genomen om de enquête in te vullen. De respondenten staan allemaal positief ten opzichte van het plan. Heel veel mensen willen ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen steken. Er werden ook veel bruikbare ideeën ingevuld. Met name voor de inrichting van het terrein en op het gebied van verkeersveiligheid. De resultaten zijn verwerkt in het plan van aanpak.

Start werkgroepen PR en Fondsenwerving

Er zijn vier werkgroepen geformeerd: Sponsor en fondsenwerving (7 personen), Uitwerken ontwerp (9 personen), Website en PR (4 personen) en Inrichten van het terrein (30 personen). Eind maart is er een vergadering waarin de stuurgroep de mensen van de eerste drie werkgroepen nader zal informeren zodat er gestart kan worden met sponsor- en fondsenwerving, het bouwen van een website en het verder uitwerken van het ontwerp. De werkgroep Inrichten van het terrein wordt later gemobiliseerd. Mocht je nog bij één van deze werkgroepen willen aansluiten laat dit dan even weten per e-mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of per telefoon (850341).

Jeugdgemeenteraad eerste sponsor

Twee leden van de jeugdgemeenteraad, Bas van Lent en Jordi Schippers hebben een subsidievoorstel gedaan omdat zij het plan voor de Natuurspeelterrein een ‘Kei goed idee!’ vinden. Op de jeugdgemeenteraadsvergadering van 31 januari is hun voorstel aangenomen. De eerste financiële injectie van maar liefst €400,- is een feit. Een officiële overdracht van dit bedrag zal nog plaatsvinden.

En verder… Hoe één en ander zich verder zal gaan ontwikkelen hangt van de bestemmingsplanwijziging en de voortgang van de werkgroepen af. Meer informatie volgt via de website. Als deze gereed is zullen we dit snel laten weten. We gaan voor een prachtig, uitdagend Natuurspeelterrein aan ’t Oliemeulen.!

Stuurgroep Speelterrein ’t Oliemeulen Miranda vd Berg, Joep Manders, Joost van Merwijk, Hans Vuik en Aschwin Versteeg