17
okt

Arena schrijft: Herfsthutten bouwen groot succes!

Geschreven door Joep Manders.

Herfsthutten bouwen op Natuurspeelterrein groot succes  

woensdag 17 oktober 2012 10:24

 

SCHAIJK - Op het Natuurspeelterrein aan 't Oliemeulen in Schaijk zijn kinderen tijdens de herfstvakantie volop bezig geweest met het bouwen van hutten. Het startsein werd zaterdag 13 oktober gegeven, waarna de kinderen direct aan de slag gingen met hun creatieve bouwsels.

Joost van Merwijk van Stichting Natuurspeelterrein Schaijk blikt tevreden terug. "Het hele weekend en ook de rest van de week kwam een heel stel kinderen uitgerust met hamers, zagen en spijkers het terrein op”, vertelt hij. “Ze gingen met de grote stapels pallets aan de slag, zo werden prachtige hutten gebouwd. Sommige met meerdere verdiepingen of een brug ertussen. Heel mooi om te zien hoe de grotere kinderen aan het bouwen zijn en kleinere kinderen de hutten versieren, beschilderen en er hun fantasiespel in spelen. Dit is precies wat we met het natuurspeelterrein voor ogen hebben: natuurlijk en avontuurlijk spelen."

Binnenkort worden de hutten weer opgeruimd, maar er zijn al ideeën voor nieuwe activiteiten als een sleebaan in de winter en een zeepkistenrace in het voorjaar.